Wat is ESSENTRICS ?

Een dynamische workout gebaseerd op het versterken en verlengen tegelijkertijd iedere spier in het lichaam, wat resulteert in een grotere bewegingsvrijheid in de gewrichten en geeft lange, slanke spieren.

Een full-body techniek die door de spierketens heen werkt en zo de spieren bevrijdt, sterker maakt en spanning vermindert.

Een volledig vernieuwende workout die gebruik maakt van de vloeiende bewegingen van tai-chi om gezondheid en balans te creëren, van de versterkingstechnieken van ballet voor lange, slanke en flexibele spieren, en van de genezende principes van fysiotherapie voor een pijnvrij lichaam.

Missie van ESSENTRICS

De missie van de ESSENTRICS workout is om het lichaam in balans te brengen, doordat spierkracht de bewegingsvrijheid vergroot in plaats van beperkt. Op een dynamische wijze combineert ESSENTRICS versterkende en verlengende bewegingen. Zo ontwikkel je een strak en sterk lichaam met maximale bewegingsvrijheid in alle gewrichten en spieren.

Met ESSENTRICS ontdek je wat fitness echt is: je krijgt een lichaam waarmee je moeiteloos en vloeiend alle dagelijkse activiteiten kan doen. Dit programma maakt los wat strak is, versterkt wat zwak is en verstevigt wat slap is. Wereldwijd hebben we duizenden deelnemers van verschillende leeftijden en fitnessniveaus, onder wie professionele atleten, Olympisch sporters, dokters en fysiotherapeuten.

Miranda Esmonde-White

Miranda Esmonde-White is een van Amerika’s grootste experts op het gebied van gezond ouder worden. Na haar carrière als professionele ballerina ontwikkelde Miranda haar eigen fitnesstechniek en werd ze dé flexibiliteit trainer en adviseur van professionele atleten en Olympisch sporters. Sinds november 2014 ligt Miranda’s eerste boek, Aging Backwards, in de winkels. Het boek geeft een nieuwe kijk op de rol van fitness in het vertragen van het verouderingsproces terwijl we ons lichaam jong, aantrekkelijk, sterk en gezond houden. Miranda schrijft boeken, geeft workshops, ontwikkelt het ESSENTRICS Teacher Training Program en geeft wereldwijd live lessen. Ze is medeontwikkelaar en de bedenkster van ESSENTRICS.

Atleten

Voor atleten is ESSENTRICS alles wat stretching beloofde, maar niet waar kon maken. Het doel van het programma is stretchen, versterken en het opnieuw in balans brengen van de spierstructuur om flexibeler en wendbaarder te worden. ESSENTRICS bereidt de spieren en de pezen voor op de maximale inspanningen die topsport van je vraagt, zodat er geen blessures ontstaan door spanning of onverwachte draaiingen. Honderden atleten, onder wie spelers van de Montreal Canadiens NHL, Olymisch medaillewinnaars en professionele atleten, werken met de workout en merken dat hun sportprestaties verbeteren. Ze hebben minder blessures en herstellen sneller.

bron: www.essentrics.nl